Тест и диагностика на трихомониаза: Какво да знаем

Тест и диагностика на трихомониаза: Какво да знаем

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

Всеки, който смята, че може да има трихомониаза, трябва да получи тест за това състояние. Без лечение, трихомониазата може да увеличи риска от човек, който свива ХИВ.

трихомониаза, който хората често наричат ​​„трих“, също може да увеличи риска от усложнения на бременността, като преждевременна работна ръка или ниско тегло при раждане при раждане при раждане,.

Тази статия обсъжда какво е трихомониазата и как тестовете за инфекцията работят. Той също така изброява някои от тестовете, достъпни за закупуване онлайн и обяснява кога да се говори с лекар.

Преглед на трихомониазата

трихомониазата е една от най -често срещаните сексуално предавани инфекции (STI) В Съединените щати, засягащи около 2,6 милиона души през 2018 г. Той е особено често срещан при биологичните жени.

Въпреки че 70% от хората с трихомониаза имат много малко или никакви симптоми, инфекцията все още може да се разпространи от тях в други. Поради това, достъпът до удобен тест за трихомониаза е важен за хората, които са сексуално активни.

Причините за трихомониаза

Причината за трихомониазата е паразит, който лесно се разпространява чрез сексуална активност, Включително:

 • Направете вагинален секс
 • Споделяне на секс играчки
 • Докосване на гениталиите с ръцете след докосване на течността, която съдържа инфекцията
 • с контакт с вулва-към-валва

Повечето хора с трихомониаза нямат симптоми. За тези, които го правят, това може да отнеме 5–28 дни след излагане на трихомониаза, за да развият симптоми. Може да бъде лесно да се сбърка симптомите, които се дължат на друго състояние, като инфекция на пикочните пътища или инфекция с дрожди.

Информация за лечението

Хората, които тестват положително за трихомониаза и техните сексуални партньори, трябва да получат лечение за състоянието.

Лекарите обикновено предписват нитроимидазолов антибиотик като стандартно лечение на трихомониаза. Хората могат или да приемат антибиотика в една доза, или като една таблетка два пъти дневно в продължение на 7 дни.

Ако човек има трихомониаза или се лекува за него, те могат да помогнат за предотвратяване на предаването, като избягват сексуалната активност, докато те, след като те, след като те, след като те, докато те не са след като те, докато те не са след като те, докато те не са след като те, докато те не са след като те, докато те не са след като те, докато те не са след като те, докато те не са след като те, докато те не са след като те, докато те не го са завършили хода си на антибиотици. Важно е също така партньорите на човек да се подлагат на тестване и лечение, за да предотврати повторно заразяване.

Трихомониаза симптоми

Възможните признаци на трихомониаза включват:

 • Сърбеж и дразнене около влагалището или пениса
 • Влагалищен изпускане, което може да бъде жълто или зелено, пенисто и лошо миришещо
 • Изхвърляне от уретрата
 • Кръв във вагиналното изпускане
 • Подуване около влагалището или пениса
 • Дискомфорт по време на секс
 • Болка или изгаряне при уриниране
 • Честа необходимост от уриниране

методи за изпитване

Тестът за трихомониаза изисква човек да събере проба от урината или вагиналната си секреция.

Общите методи за анализ на проби в тест за трихомониаза включват:

 • Тест за тест за амплификация на нуклеиновата киселина Включване на нуклеинова киселина. (NAAT): Този тест има над 90% чувствителност при откриване на трихомониаза.
 • Wet Prep: Потенциално поради цената си, лекарите често използват този процес на тест, въпреки че не е най -чувствителният. Този метод изисква анализаторите да използват микроскопи, за да търсят паразити в проби.
 • Култура: Отглеждането на култури от проби може да даде висококачествени резултати от тестове, но може да отнеме до 7 дни, за да се получат резултати.

Резултатите от теста

Тестът за трихомониаза може да бъде положителен, отрицателен или неясен. Ако резултатите са положителни и човек има инфекция, медицинският специалист може да лекува инфекцията.

Независимо дали хората се подлагат на тестване в клиника или вземат тест в дома, те трябва да обсъдят резултатите от теста с a лицензиран здравен специалист.

Тест за проследяване може да е необходим, ако резултатите са неясни. Дори ако тестът се върне отрицателен, CDC препоръчва хората да използват бариерни методи, като презервативи, по време на сексуална активност и да се подлагат на редовни тестове за ИПС.

тестове в дома

Моля, моля Обърнете внимание, че писателят на тази статия не е опитвал тези продукти. Цялата информация е чисто базирана на научни изследвания.

Домашни тестове, които свързват потребителите със сертифицирани лаборатории, са достъпни чрез тези компании:

letsgetchecked предлага тестове за дома за Covid-19, Wellness и други проблеми със здравето, включително сексуалното здраве.

Три от неговите тестове за сексуално здраве – основните 3, стандарт 5 и завършете 8 – включват тест за трихомониаза.

Потребителите получават своите тестове, регистрират ги, събират своите проби и ги изпращат по пощата. Те могат да проверят резултатите си на сигурно онлайн местоположение в рамките на 2–5 дни. Лекар ще прегледа резултатите и след това член на сестринския екип ще се свърже с лицето, за да обсъди следващите стъпки.

Научете повече за letsgetChecked тук.

Магазин сега

Тази онлайн компания за здравна диагностика предлага 30 тестови панела, обхващайки всичко – от алергии до функция на щитовидната жлеза.

Тестът за трихомониаза използва проба от урина. Комплектът съдържа чаша урина, проба тръба, пипета, чанта за биогазард и предплатени етикети за доставка.

Хората регистрират комплектите си, събират пробите си у дома, изпращат ги и получават рецензирани резултати сигурно онлайн в рамките на дни. Ако резултатите са положителни, сертифициран лекар на борда ще се свърже с потребителя, за да обсъди теста и следващите стъпки.

Специфичният тест, който компанията използва, е Naat, който Everlywell казва, че е ефективен тест за трихомониаза както за мъже, така и за жени.

Научете повече за продуктите на Everlywell тук.

Пазарувайте сега

потенциални усложнения

Човек с инфекция с трихомониаза може да бъде по -податлив на други ППИ. Според CDC, човек с трихомониаза има по -голям шанс да зарази ХИВ поради генитално възпаление. Човек с тази инфекция също е изложен на по -висок риск от предаване на ХИВ на партньора си.

В допълнение, трихомониазата може да доведе до:

 • Усложнения на бременността, включително преждевременно раждане, преждевременно разкъсване на мембраните и по -ниско тегло при раждане
 • възпалена простата
 • Тестикуларна болка
 • Подуване на тръба в задната част на тестисите (епидидимален подуване)
 • Мъжко Резултати и използване на бариерни методи като мъжки презервативи.

  Индивидите също трябва да обсъждат рисковете за STI с нови партньори, преди да се ангажират със сексуална активност. Хората и техните партньори могат да пожелаят да получат STI тестване, преди да правят секс, за да гарантират, че нямат ИПС Тъй като гениталното дразнене, сърбежът, необичайното изхвърляне или дискомфортът трябва да помислят да попитат лекар за получаване на тест за трихомониаза.

  Въпреки това, тъй като този STI често не произвежда симптоми, хората също трябва да говорят с лекар или да получат Тест, ако те:

 • Получиха диагноза на различна STI
 • имат сексуален партньор, който е тествал положително за трихомониаза или друг STI
 • Секс без презерватив или друг метод на бариера с някого, без да знае сексуалната си история

Човек трябва да проследи с лекаря си след положителен резултат от теста. Техният лекар може да предпише необходимите лекарства за лечение на инфекцията.

Въпроси, за да зададете лекар

Човек може да пожелае да зададе следните въпроси, когато получава тестване или лечение на ППИ:

 • Колко време се случва Вземете за получаване на резултатите от теста?
 • За коя STI трябва да получа тестване?
 • Колко често трябва да получавам тестване за ППИ?
 • Какви са потенциалните усложнения на ППИ?
 • Какво е лечението на инфекцията?
 • алкотокс мнения Може ли лекарствата да излекуват инфекцията?
 • Колко време трябва да приемам лекарствата?
 • Кога мога да правя секс след тестване на положително за STI?
 • Има ли начини да намаля риска от предаване или свиване на STI?

Какво да не се направи преди тест за трихомониаза

Всеки, който подозира, че е бил изложен на трихомониаза, трябва да получи тестване възможно най -скоро. Ако човек използва тест у дома, той трябва да следва всички указания от компанията, за да осигури по-точен резултат.

Докато чака резултати от тестовете, хората трябва да избягват секс с друг човек, за да намалят The Риск от предаване на трихомониаза.

Често задавани въпроси

По-долу са отговорите на някои често срещани въпроси относно тестването на трихомониазата.

Точни са тестовете за трихомониаза в дома?

В момента няма клинични проучвания за точността на тестването на трихомониазата в дома. Компаниите, които продават тези тестове, обикновено твърдят, че са точни поради използването на акредитирани лаборатории и прегледи на лекар.

За да осигурят по -точни резултати, човек трябва да следва всички инструкции в тестовия комплект. Хората също трябва да проследят всички резултати от тестовете с медицински специалист.

Трихомониазата е включена в стандартните STI тестове?

Обикновено медицинският специалист ще тества за определени ППИ в зависимост от симптомите, които човек изпитва и всякакви рискови фактори. Например, CDC препоръчва мъжете, които правят секс с мъже, да получават тестове за ХИВ поне веднъж годишно.

Ако човек реши да използва комплект за тест в дома, той има възможност да избере да избере От панелни тестове, които могат да включват трихомониаза или тестове, които търсят една или две специфични ППИ, като гонорея и хламидия.

Трихомониазата се показва на тест за хламидия?

Ако се появява на тест за хламидия?

Ако се появява на тест за хламидия?

, ако е тест Човек закупува тест за дома за хламидия или тестове на медицински специалист само за тази инфекция, трихомониазата няма да се появи в резултатите.

Някои екранни тестове у дома за повече от един STI и здравните специалисти могат да поръчат по-обширни тестове, така че лаборатория може да използва една проба, за да провери трихомониазата заедно с други ППИ.

Резюме

трихомониазата е един от най -често срещаните ППИ. Симптомите могат да включват сърбеж, дискомфорт, подуване, болезненост около гениталиите и необичайно изхвърляне. Тези симптоми обаче приличат на тези на много други състояния и повечето хора, които получават трихомониаза, нямат никакви симптоми.

Единственият начин да сте сигурни дали някой има този STI е да получи тест за трихомониаза. Хората могат да получат тестове от здравни специалисти или да използват тестове у дома. Важно е да се говори с лекар, за да потвърди диагнозата и да се получи подходящо лечение.

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents